Crap umplut

Încercăm astăzi o reţetă nouă delicioasă! Şi estedovada clară că peştele poate fi preparat şi altfel decât pe grătar, prăjit sau la cuptor. Iar dacă vrei să faci un fel de mâncare festiv, propunerea noastră este şi mai bună.
Ingrediente
1 crap de circa 2 kg 3 felii pâine 100 ml lapte 70 g miez de nucă 2 căţei usturoi 250 g carne de porc tocată 2 ouă sare piper negru măcinat 3-4 linguri ulei 1 vârf de cuţit chimen măcinat 2 rămurele rozmarin proaspăt 2 lămâi
Mod de preparare
Cureţi crapul de solzi şi de intestine, îl speli bine şi îl laşi să se scurgă. Între timp, pui feliile de pâine la înmuiat în lapte, după care le storci bine şi le aşezi într-un castron. Adaugi carnea tocată, nuca măcinată, usturoiul pisat şi ouăle bătute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci bine. Umpli crapul cu compoziţia de carne
şi coşi burta.
Aşezi hârtie de copt într-o tavă, o stropeşti cu ulei şi pui crapul. Îl stropeşti cu ulei şi pe el, îl presari cu chimen şi torni în tavă 100 ml de apă. Îl introduci în cuptorul încălzit în prealabil la 170° C pentru o oră.
Cu 10 minute înainte ca peştele să fie gata, adaugi în tavă şi pe el felii de lămâie şi crenguţe mici de rozmarin. Îl serveşti cald, cu lămâie.
sursa foto: profimedia