Cremă de legume

Pentru zilele friguroase de post, propunem o aromată cremă de legumă, ceva mai groasă decât o supă-cremă.
Ingrediente
2 cartofi 3 morcovi potriviţi 1 ţelină mică 2-3 cepe verzi (sau 1 ceapă uscată) pulpă de roşii din conservă (sau 2-3 roşii, proaspete bine coapte) 2 linguri ulei pătrunjel uscat(sau proaspăt) 500 ml borş de casă (sau zeamă de lămâie) sare piper crutoane
Mod de preparare
Cureţi legumele, le tai mărunt, adaugi ulei, sare, piper, trei linguri de apă, şi le căleşti.
Adaugi roşiile peste legume, pui doi litri de apă caldă, acoperi şi, fierbi 30 de minute, după, care mixezi legumele. Adaugi pătrunjel, co, rectezi gustul de sare şi acreşti după preferinţă cu borş de casă (fiert separat) sau cu zeamă de lămâie peste crema de legume. După 2-3 clocote o poţi servi această crema de legume cu crutoane.