Cremă de legume

1365443993 494crema 20de 20legume jpeg

Pentru zilele friguroase de post, propunem o aromată cremă de legumă, ceva mai groasă decât o supă-cremă.

Ingrediente

2 cartofi 3 morcovi potriviţi 1 ţelină mică 2-3 cepe verzi (sau 1 ceapă uscată) pulpă de roşii din conservă (sau 2-3 roşii, proaspete bine coapte) 2 linguri ulei pătrunjel uscat(sau proaspăt) 500 ml borş de casă (sau zeamă de lămâie) sare piper crutoane

Mod de preparare

Cureţi legumele, le tai mărunt, adaugi ulei, sare, piper, trei linguri de apă, şi le căleşti.

Adaugi roşiile peste legume, pui doi litri de apă caldă, acoperi şi, fierbi 30 de minute, după, care mixezi legumele. Adaugi pătrunjel, co, rectezi gustul de sare şi acreşti după preferinţă cu borş de casă (fiert separat) sau cu zeamă de lămâie peste crema de legume. După 2-3 clocote o poţi servi această crema de legume cu crutoane.

Supa crema de legume

Supa crema de legume

 Bors de legume cu smantana

 Bors de legume cu smantana

Risotto cu legume

Risotto cu legume