Cremă de spanac

Profită de spanacul care inundă pieţele şi prepară cea mai bună cremă de spanac, care poate fi fie aperitiv fie fel de mâncare de bază. Hai şi răsfaţă-te!
Ingrediente pentru cremă de spanac
500 g spanac
1 lingură unt
1 linguriţă de făină
3 linguri smântână
sare
piper
Pentru garnitură
2 linguri caşcaval ras
Mod de preparare pentru cremă de spanac
Speli spanacul în mai multe ape şi îl fierbi în 2 l de apă cu sare. După câteva clocote, îl scurgi de apă (pe care nu o arunci) şi îl treci prin sită sau îl pasezi în blender. Rumeneşti uşor făina în unt, stingi cu zeama în care a fiert spanacul, turnată puţin câte puţin, şi amesteci cu piureul de spanac. Completezi cu zeamă pentru a dilua până la consistenţa unei supe-cremă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă 5-7 minute. La sfârşit, adaugi smântâna şi serveşti cu pâine prăjită şi caşcaval ras pe răzătoarea cu ochiuri mici.