Cremă de vanilie la cuptor

Capture jpeg

Andei Calinici este ciocolatier, psiholog şi mamă „de profesie“. Anda este un magician al deserturilor pentru copii. Şi nu numai!

În viaţa întregii familii, mesele sunt momentele cele mai plăcute ale zilei. Iar când ai copii, masa chiar devine o sărbătoare, căci ei ştiu să facă din cele mai banale gesturi moment de bucurie. În calitate de părinte, suntem atenţi la această „joacă”, astfel încât ea să fie cu adevărat benefică celui mic. Feluri de mâncare variate, din preparate proaspete şi pline de culoare sunt cheiţa care pune în mişcare „jocul” şi inventivitatea copiilor. Următoarul desert, marca Anda Calinici, este dedicat copiilor, datorită ingredientelor sănătoase. Mai multe creaţii dulci ale „bucătarului-chef” din aceste pagini, pe www.andaoana.com.

www.andaoana.com

Ingrediente: 400 g smântână dulce 60 g lapte 1 păstaie de vanilie 100 g miere 6 gălbenuşuri 1 g sare

Mod de preparare:

Pui la fiert laptele şi smântâna împreună cu vanilia, apoi laşi la infuzat 30-60 de minute. Strecori. După infuzare trebuie să-ţi rămână 435 g de lichid. Repui pe foc. Baţi gălbenuşurile cu sarea şi cu mierea. Când smântâna ajunge la punctul de fierbere, torni încet, amestecând continuu peste gălbenuşuri.

Laşi amestecul câteva minute să se odihnească. Pregăteşti o baie de aburi pentru cuptor: o tavă în care încap toate recipientele în care coci crema, pui apa clocotită şi o dai la cuptor, la 165 de grade C. Aduni spuma de deasupra cremei şi strecori în castronele de ceramică (sau într-un vas ceramic mare). Aşezi castroanele în apa din cuptor şi coci 20-30 de minute până când crema se încheagă.