Cremă fină cu ouă

Ingrediente: 1kg spanac proaspăt sau 500g spanac congelat, 1 lingură făină, 1 ceapă, 4 ciuperci de pădure conservate, 2 linguri ulei, 2 căţei usturoi, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 ouă fierte tari, sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 50min Dificultate: mică
Speli spanacul în multe ape reci şi îl opăreşti în apă cu sare, 4-5 minute. Îl scurgi şi îl toci mărunt. Dacă foloseşti spanac congelat, îl decongelezi lăsându-l într-o strecurătoare să se scurgă zeama. Căleşti ceapa tocată mărunt în ulei bine încins, adaugi piureul de spanac şi laşi să fiarbă totul timp de câteva minute. Adaugi treptat făina şi freci cu o lingură de lemn, până se albeşte puţin. Condimentezi cu sare, piper şi zeamă de lămâie, după gust. Serveşti crema de spanac cu felii de ouă şi ciuperci tăiate, călite puţin cu usturoi.