Cremşnit

cremsnit jpeg

O prăjitură delicioasă, populară şi rapid de preparat.

Ingrediente (1 tavă)

1 pachet foi de cremşnit 4 gălbenuşuri 1 l lapte 250 g zahăr 100 g amidon 1 praf de sare 1 lingură esenţă de vanilie 50 g unt zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Încălzeşti laptele. Separat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi sarea, până capătă o consistenţă spumoasă. Încorporezi amidonul şi amesteci să se omogenizeze. Pui o cană de lapte în compoziţie şi freci energic. Încorporezi crema de gălbenuşuri în lapte şi amesteci, pe foc mic, până ce budinca se îngroaşă. Dai deoparte, adaugi untul şi esenţa de vanilie şi laşi puţin la răcorit.

Pui într-o tavă cu hârtie de copt o foaie de cremşnit, întinzi jumătate din cremă, a doua foaie, restul de cremă şi ultima foaie. Dai prăjitura la rece peste noapte, o scoţi din tavă şi o pudrezi cu zahăr.