Crochete de cartofi

Crocante, aromate şi extrem de gustoase, crochetele de cartofi nu trebuie să lipsească de pe lista reţetelor pe care trebuie să le încerci! Mai mult, ai nevoie de atât de puţine ingrediente pentru a le prepara.
Ingrediente
1 kg cartofi 300 g caşcaval ras 3 linguri pesmet 7 linguri făină 4 gălbenuşuri 2 ouă 3 linguri unt sare piper ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Îi scoţi, îi pasezi şi îi amesteci cu untul, gălbenuşurile bătute separat, caşcavalul, sare şi piper după gust. Formezi crochete rotunde sau lunguieţe.
Baţi ouăle, pui pe farfurioare separate făina şi pesmetul şi încingi uleiul. Treci crochetele prin făină, ouă şi pesmet, apoi le prăjeşti până când devin aurii. Le scoţi pe şervete absorbante.