Crochete de cartofi cu brânză

crochete de cartofi cu brânză jpeg

Nu ştim dacă sunteţi pregătiţi să preparaţi aceste crochete de cartofi cu brânză pentru cina din această seară, dar este o reţetă pe care o puteţi avea în vedere pentru un meniu viitor. Sunt foarte gustoase şi puteţi mulţumi o grămadă de gusturi şi pretenţii.

Crochete de cartofi cu brânză - Ingrediente

1 kg cartofi 2 linguri smântână 1 lingură unt 3 gălbenuşuri 150 g brânză telemea de oi sare piper 100 g pesmet ulei pentru prăjit

Crochete de cartofi cu brânză - Mod de preparare

Se spală bine cartofii, se fierb în apă cu sare, cu tot cu coajă, se scurge apa şi după ce se răcesc se curăţă. Se trec cartofii pe răzătoare, se amestecă cu untul, smântâna, gălbenuşurile, telemeaua rasă fin şi se potriveşte gustul cu sare şi piper, apoi se lasă compoziţia la frigider pentru circa 30 de minute. Se modelează crochete de 6-7 cm lungime şi dia­metru de 2 cm, care se trec prin pesmet şi se rumenesc în ulei bine încins. Crochetele de cartofi cu brânză se servesc calde, cu salată ­asortată.