Crochete de cartofi cu susan şi sfeclă roşie

Susanul este o plantă anuală tropicală, de la care se folosesc doar seminţele. Culoarea lor variază de la alb la gălbui, până la roşu, şi de la maro la negru.Susanul decorticat are gust de nucă şi se intensifică prin prăjire uşoară. Din el se extrage un ulei foarte apreciat, pe piaţă existând acum mai multe tipuri. La această reţetă de crochete de cartofi cu susan şi sfeclă roşie poţi folosi fie seminţele, fie chiar şi ulei din ele.
Crochete de cartofi cu susan şi sfeclă roşie - Ingrediente (6 porţii)
500 g cartofi 2 ouă 100 g făină 150 g brânză telemea ulei pentru prăjit mărar pătrunjel verde coriandru uscat susan sare piper
1 sfeclă roşie
tarhon
usturoi
oţet de mere
ulei de măsline
Crochete de cartofi cu susan şi sfeclă roşie - Cum se prepară
Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Scurgi apa şi zdrobeşti cartofii.Amesteci, într-un castron mare, piureul de cartofi cu ouăle, brânza telemea rasă, făina, verdeaţa tocată, coriandru, sare şi piper, după gust. Frămânţi până se obţine consistenţa unui aluat.Modelezi crochete cu lungimea de 6-7 cm, le tăvăleşti prin susan, apoi le rumeneşti în ulei bine încins, pe toate părţile. Separat, fierbi sfecla, o tai cuburi sau felii subţiri şi o amesteci cu ulei, oţet de mere, tarhon, piper boabe, usturoi zdrobit şi sare. Serveşti salata alături de crochetele calde.