Crochete de peşte cu sos de usturoi

Sursă naturală de magneziu, vitamina B6, C şi B1, usturoiul este un detoxifiant al organismului, tonic şi revigorant, are calităţi antibiotice şi antioxidante. Chiar dacă mirosul lui îi face pe unii să strâmbe din nas, el este foarte gustos în mâncăruri imprimind o aromă şi o savoare de neînlocuit. Prepară şi tu crochete de peşte cu sos de usturoi şi te vei convinge!
Crochete de peşte cu sos de usturoi - Ingrediente (8 porţii)
750 g file peşte alb 1 albuş de ou ulei pentru prăjit
100 g făină
2 linguri ulei
100 ml bere (sau apă minerală)
sare
piper
6 căţei de usturoi
4 linguriţe de iaurt
2-3 linguriţe smântână
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper
1 linguriţă ulei de măsline
mărar
pătrunjel
Crochete de peşte cu sos de usturoi - Mod de preparare
Amesteci făina, un praf de sare, un praf de piper, două linguri de ulei şi 100 ml bere (sau apă minerală) până devine un aluat omogen, de consistenţa smântânii. Îl laşi să se odihnească la rece circa 30 de minute.
Pentru sos, amesteci usturoiul tocat cu iaurtul, smântâna, uleiul de măsline şi verdeaţa proaspătă şi potriveşti de sare şi piper. Transferi sosul într-un castron, îl acoperi cu o folie de plastic şi îl laşi la frigider până în momentul servirii.
Cureţi peştele de piele şi oase, îl tai fâşii şi îl condimentezi cu sare, după gust. Baţi albuşul spumă tare, îl încorporezi uşor în aluat, apoi treci fiecare fâşie de peşte prin aluat şi o prăjeşti în ulei bine încins, 3-4 minute, pe fiecare parte. Serveşti crochetele cu sosul de usturoi.