Crochete de peşte cu sos de usturoi

V-am propus fel de fel de reţete pe bază de peşte. Poate este şi pentru tine unul din preparatele favorite aşa cum este şi pentru noi. Din acest motiv îţi propunem să găteşti aceste delicioase crochete de peşte.
Numar porţii: 4 Timp de preparare: 50 min Dificultate: mică
Ingrediente
750 g cod (sau alt peşte cu oase puţine)
Pentru crustă
100 g făină
1 albuş
100 ml bere (sau apă minerală)
sare
Mod de preparare
Pentru sosul de usturoi: 6 căţei de usturoi, 4 felii de pâine, 100 ml lapte, 2-3 linguri ulei, 1 lingură zeamă de lămâie, ulei pentru prăjit, sare, piper
Mod de preparare:
Amesteci făina, un praf de sare, un praf de piper, două linguri de ulei şi 100 ml bere (sau apă minerală) până devine un aluat omogen, de consistenţa smântânii. Îl laşi să se odihnească la rece circa 30 de minute.
Între timp, înmoi feliile de pâine în lapte, cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti cu un praf de sare. Storci pâinea, o mixezi cu 2-3 linguri de ulei, usturoiul zdrobit, sare, piper, după gust, şi o lingură de zeamă de lămâie. Transferi sosul într-un castron, îl acoperi cu o folie de plastic şi îl laşi la frigider până în momentul servirii.
Cureţi codul de piele şi oase, îl tai fâşii şi îl condimentezi cu sare, după gust. Baţi albuşul spumă tare, îl încorporezi uşor în aluat, apoi treci fiecare fâşie de peşte prin aluat şi o prăjeşti în ulei bine încins, 3-4 minute, pe fiecare parte. Serveşti crochetele cu sosul de usturoi.