Cum faci cea mai bună ciorbă de curcan cu tăiţei de casă

Zilele friguroase de toamnă târzie pot fi încălzite cu o ciorbă fierbinte de curcan cu tăiţei de casă. Află cum se prepară din indicaţiile noastre şi nu uita că ai nevoie de ingrediente cât mai proaspete.
Cum să faci cea mai bună ciorbă de curcan cu tăiţei de casă - Ingrediente
măruntaiele şi aripile de curcan 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel ½ ţelină mică 1 praz micuţ sau 1 ceapă mare 1 ardei gras 450 g roşii în bulion 1 l borş de casă sare 1 legătură leuştean verde (sau uscat)
Pentru tăiţei
1 ou
1 praf de sare
făină cât cuprinde
Cum să faci cea mai bună ciorbă de curcan cu tăiţei de casă - Mod de preparare
Porţionezi aripile şi le speli bine împreună cu măruntaiele. Le pui la fiert în apă, laşi să dea în câteva clocote şi arunci apa. Adaugi patru litri de apă caldă, aduni spuma care se mai adună şi laşi să fiarbă 30 de minute.
Între timp, faci tăieţeii, deoarece foaia trebuie să stea ca să se usuce. Pui făină într-un castronel, faci o adâncitură în mijloc, pui o u l , un praf de sare şi ames teci cu o furculiţă până se face un aluat potrivit de tare, după care îl frămânţi cu mâna. Presari făină pe masă şi întinzi cu sucitorul o foaie subţire. O laşi să se usuce, o rulezi şi o tai fâşii subţiri. Răsfiri tăieţeii cu mâna şi-i mai laşi la uscat.
Toci mărunt prazul şi ardeiul, iar rădăcinoa sele le dai pe răzătoarea mare. Pui toate legume le în oala cu carne, sărezi, după gust, şi laşi până se înmoaie. Adaugi roşiile în bulion şi mai laşi 15 minute. Dacă sunt întregi, le tai mărunt. Pui jumătate din tăieţei scuturaţi bine de făină, laşi 5 minute şi adaugi borşul fiert separat şi spumuit. Potriveşti gus tul de sare, laşi să dea în câteva clocote, opreşti focul şi aromezi ciorba de curcan cu tăiţei de casă cu leuştean verde sau uscat.