Cum să conservi dovleceii pentru salată

Cruzi, copţi sau în mâncare, dovleceii sunt răsfăţaţii verii. Varianta noastră este una de dovlecei pregătiţi pentru salată. Cum să faci? Urmează sfaturile noastre!
Dificultate mică Preparare 45'
Ingrediente
1 kg dovlecei foarte tineri şi fragezi
frunze de ţelină
2 cepe albe
Pentru soluţia de conservare
1 pahar oţet de 9 grade
3 pahare apă
sare grunjoasă neiodată (câte 1 lingură pentru fiecare litru de lichid)
1 lingură de zahăr brun (sau miere de albine)
1 linguriţă boabe de piper negru
½ linguriţă boabe de muştar
Mod de preparare
Speli dovleceii bine, îi tai felii subţiri de circa 5 mm şi îi aşezi în borcane de 800 g sau 400 g (în funcţie de utilizare). Printre feliile de dovlecei presari frunze tocate de ţelină şi rondele de ceapă.
Într-un vas emailat, diluezi oţetul cu apa. Adaugi câte o lingură de sare neiodată pentru fiecare litru de lichid, zahărul brun (sau miere de albine), piperul boabe şi boabele de muştar. Aduci soluţia la punctul de fierbere şi, după 2-3 clocote, o torni fierbinte peste dovleceii din borcane. Ai grijă să nu se spargă borcanele.
Înfiletezi capacele şi laşi borcanele la loc cald până se răcesc bine, apoi le aşezi în cămară, la loc bine aerisit, dar fără lumină, până în momentul folosirii. Dovleceii conservaţi astfel pot fi folosiţi la prepararea unor delicioase salate.