Cum să faci baclava cu mere şi nuci. O altfel de prăjitură

Dacă tot suntem în sezonul deserturilor cu mere îţi propunem o reţetă special pentru cei care preferă prăjiturile foarte dulci şi însiropate, baclava cu mere şi nuci. Este o altefel de prăjitură, o altfel de baclava, diferită de reţeta clasică, tocmai datorită merelor. Dacă îţi place această combinaţie de nuci şi mere într-o prăjitură, nu există motiv să refuzi să prepari acest desert.
Cum să faci baclava cu mere şi nuci. O altfel de prăjitură - Ingrediente
Pentru baclava
1 pachet foi de plăcintă
220 g unt
550 g nuci
50 g zahăr
1 linguriţă scorţişoară
3 mere
Pentru sirop
450 g zahăr
125 ml apă
2 linguri coajă de lămâie
1 baston scorţişoară
1 lingură esenţă de vanilie
65 ml suc de lămâie
Cum să faci baclava cu mere şi nuci. O altfel de prăjitură - Mod de preparare
Dai drumul la cuptor. Amesteci nucile măcinate cu scorţişoara, merele descojite rase şi zahărul. Aşezi într-o tavă 5-6 foi de plăcintă şi le ungi cu unt topit. Pui un strat de nuci, din nou un strat de foi, unse fiecare cu unt şi continui până când termini ingredientele, deasupra fiind foi peste care torni untul rămas. Tai cu un cuţit ascuţit foile pe diagonală şi pe transversală până când obţii forma unor romburi. Dai tava la cuptor până când baclavaua se rumeneşte.
Pentru sirop, combini toate ingredientele, în afară de sucul de lămâie, le aşezi pe foc şi le fierbi 10 minute. Adaugi sucul de lămâie şi torni siropul fierbinte peste prăjitura caldă. Laşi baclavaua să ajungă la temperatura camerei înainte să o tai.
Sursa: http://www.baking-sense.com
Cea mai bună reţetă de baclava
Cea mai bună reţetă de baclava
Prăjitură cu mere, nuci şi ciocolată