Cum să faci cea mai bună tartă cu prune şi mac FOTO

Dulciurile de casă sunt cele mai bune. Ca să te convingi, află cum să faci cea mai bună tartă cu prune şi mac. Nu frământa aluatul de tartă în exces, deoarece va deveni prea elastic şi se va întări la copt. De asemenea, evită vasele termorezistente de tip Jena, deoarece partea inferioară a tartei nu se va coace îndeajuns.
Cum să faci cea mai bună tartă cu prune şi mac - Ingrediente
Pentru blat 300 g făină 125 g unt 1 lingură smântână 1 ou 1 praf de sare 50 g nucă măcinată
150 g mac
250 ml lapte
50 g unt
50 g zahăr
1 plic budincă de vanilie
200 ml frişcă lichidă
250 g prune
Cum să faci cea mai bună tartă cu prune şi mac - Mod de preparare
Cerni făina, adaugi untul tăiat cubuleţe, smântâna, oul, nuca măcinată, un praf de sare şi frămânţi aluatul până devine elastic, apoi îl înfăşori în folie şi îl dai la frigider 1 oră. Întinzi aluatul, îl aşezi în tavă, inclusiv pe margini, şi-l dai la cuptor 15 minute, după care-l laşi puţin la răcorit.

Fierbi macul spălat şi ales cu laptele, zahărul şi untul, până se îngroaşă puţin. Dai deoparte şi laşi la răcorit.

Prepari budinca după instrucţiunile de pe ambalaj şi, când s-a răcorit, o amesteci cu frişca lichidă bătută. Pui umplutura de mac în poş şi o întinzi peste blat, în forme circulare, lăsând spaţii goale. La fel procedezi şi cu crema de vanilie şi o aşezi în spaţiul rămas, astfel încât să acoperi blatul uniform.

Speli prunele, le tai în jumătate şi le îndepărtezi sâmburii, apoi le aşezi peste cremă şi dai tava la cuptor până când se rumeneşte.

Prăjitură cu prune şi scorţişoară
Prăjitură cu prune şi scorţişoară
Prăjitură cu prune şi aluat sfărâmicios