Cum să faci dulceaţă de coacăze roşii
Te- am învăţat cum să faci dulceaţă de nuci verzi, cireşe ori de piersici. Astăzi, îţi propunem o reţetă mai deosebită: dulceaţă de coacăze roşii.
Dificultate mică Preparare 90' Pentru 7 borcane
Ingrediente
2 kg coacăze
2 kg zahăr
2 lămâi
1 l apă
Mod de preparare
Alegi coacăzele, ca să nu fie boabe stricate şi le speli sub jet de apă rece. Le pui la scurs.
Dizolvi zahărul în apă şi ţii vasul pe foc până când siropul începe să se lege. Adaugi coacăzeleşi zeama de la lămâi.Amesteci din când în când sănu se prindă, iar când coacăzele încep să plutească în sos stingi focul.
Laşi dulceaţa să se răcească puţin, după care o pui în borcane sterilizate, pe care le acoperi cu celofan şi le legi cu sfoară. Păstrezi borcanele în cămară sau într-un loc întunecos, ferit de razele soarelui.