Cum să faci musaca de conopidă. Află cum să păstrezi culoarea albă a legumei
Conopida este o legumă apreciată a toamnei care poate fi preparată în fel şi chip: de la conopidă cu brânză la cuptor până la plăcintă ţărănească cu conopidă. Astfel, ne-a venit ideea de a pregăti o musaca de conopidă cu carne tocată (de porc sau în amestec cu vită). Din aceeaşi reţetă vei afla şi secretul de a păstra culoarea albă a legumei.
plăcintă ţărănească cu conopidă
Cum să faci musaca de conopidă - Ingrediente
300 g carne tocată 1 lingură ulei 1 ceapă tocată 150 g smântână 50 g unt 1 conopidă 2 linguri lapte sare caşcaval, pentru presărat suc de roşii
Cum să faci musaca de conopidă - Mod de preparare
Încingi uleiul şi căleşti ceapa. Adaugi carnea tocată, sare şi amesteci din când în când. Mai adaugi, dacă e nevoie, apă fierbinte. Laşi până când carnea nu mai face cocoloaşe.
Desfaci conopida bucheţele, le speli şi le opăreşti în apă cu puţină sare, în care torni şi laptele pentru a-i păstra culoarea albă. Scurgi conopida şi o amesteci cu smântâna şi untul. Potriveşti de sare.
Ungi cu cu ulei un vas termorezistent şi aşezi un rând de conopidă, apoi un rând de carne tocată. Repeţi până când ultimul strat este de conopidă. Torni până la jumătatea vasului cu suc de roşii dizolvat cu puţină apă. Laşi la cuptor până mai scade sosul. Cu 10 minute înainte de a scoate din cuptor, presari caşcaval pe deasupra.
Supă-cremă de dovleac şi conopidă. Reţeta cea mai simplă