Cum să faci musaca de conopidă. Află cum să păstrezi culoarea albă a legumei

musaca de conopida jpeg

Conopida este o legumă apreciată a toamnei care poate fi preparată în fel şi chip: de la conopidă cu brânză la cuptor până la plăcintă ţărănească cu conopidăAstfel, ne-a venit ideea de a pregăti o musaca de conopidă cu carne tocată (de porc sau în amestec cu vită). Din aceeaşi reţetă vei afla şi secretul de a păstra culoarea albă a legumei.

conopidă cu brânză la cuptor

plăcintă ţărănească cu conopidă

Cum să faci musaca de conopidă - Ingrediente

300 g carne tocată 1 lingură ulei 1 ceapă tocată 150 g smântână 50 g unt 1 conopidă 2 linguri lapte sare caşcaval, pentru presărat suc de roşii

Cum să faci musaca de conopidă - Mod de preparare

Încingi uleiul şi căleşti ceapa. Adaugi carnea tocată, sare şi amesteci din când în când. Mai adaugi, dacă e nevoie, apă fierbinte. Laşi până când carnea nu mai face cocoloaşe.

Desfaci conopida bucheţele, le speli şi le opăreşti în apă cu puţină sare, în care torni şi laptele pentru a-i păstra culoarea albă. Scurgi conopida şi o amesteci cu smântâna şi untul. Potriveşti de sare.

Ungi cu cu ulei un vas termorezistent şi aşezi un rând de conopidă, apoi un rând de carne tocată. Repeţi până când ultimul strat este de conopidă. Torni până la jumătatea vasului cu suc de roşii dizolvat cu puţină apă. Laşi la cuptor până mai scade sosul. Cu 10 minute înainte de a scoate din cuptor, presari caşcaval pe deasupra.

Supă-cremă de dovleac şi conopidă. Reţeta cea mai simplă

Supă-cremă de dovleac şi conopidă. Reţeta cea mai simplă

Tartă cu conopidă şi kaizer

Tartă cu conopidă şi kaize

Chiftele din conopidă

Chiftele din conopidă

Conopidă murată

Conopidă murată

Salată de conopidă cu iaurt

Salată de conopidă cu iaurt