Cum să faci tortul de ciocolată perfect

tort de ciocolata jpeg

Aceasta este reţeta pe care aştept demult să o împărtăşesc cu voi. Dacă vrei să afli cum să faci tortul de ciocolată perfect urmăreşte indicaţiile noastre. Aluatul este uşor de preparat, este dens. Textura desertului este delicată, pufoasă dar nu moale, pentru că rezistă unui strat generos de cremă. Cât despre cremă? Este vorba de o cremă preparată în stil elveţian, prin atopirea zahărului cu albuşurile la bain-marie şi apoi fiind mixate.

Cum să faci tortul de ciocolată perfect - Ingrediente

Pentru blat 1 1/2 cană zahăr 1 1/2 cană făină 1/2 cană cacao 1 1/2 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1/2 linguyriţă sare 1 cană unt moale 4 ouă 1 cană iaurt grecesc au smântână 2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru siropul de cacao

1/2 cană zahăr

1 lingură cacao

1/2 cană apă

Pentru cremă

6 albuşuri

2 căni zahăr

2 căni unt moale

300 g ciocolată neagră, topită şi răcită puţin

2 1/2 linguri apă

2 linguri cacao

1 linguriţă esenţă de vanilie

1/4 linguriţă sare

Cum să faci tortul de ciocolată perfect - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi o tavă cu puţin ulei, aşezi hârtie de copt de jur împrejurul unei tăvi rotunde.

Pentru aluat, pui într-un vas zahărul, făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea şi amesteci. Tai untul în bucăţi mici şi le pui peste ingredientele uscate. Mixezi folosind un robot de bucătărie sau mixer, până obţii o compoziţie nisipoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, curăţnd bolul cu o spatulă de silicon, după fiecare ou. Când ai încorporat toate ouăle, adaugi iaurtul sau smântâna şi esenţa de vanilie şi mixezi 60-90 de secunde, pentru a aera aluatul şi a întări structura tortului.

Împarţi aluatul în trei tăvi rotunde de aceeaşi mărime (sau pe rând), şi le coci 30-40 de minute sau până trece testul scobitorii.

Pentru sirop, pui zahărul şi pudra de cacao într-un vas şi amesteci bine. Torni apa şi aşezi la flacără medie. Laşi pe foc, amesteci din când în când, până când se dizolvă zahărul. Aşezi fiecare blat răcit şi îl ungi pe fiecare cu sirop.

Pentru cremă, pui albuşurile şi zahărul într-un vas adânc şi aşezi la bain-marie, deasupra unui vas cu apă care clocoteşte. Amesteci din când în când, până se mai înmoaie amestecul şi se subţiază şi devine translucid. Dai vasul la o parte de pe foc, mixezi la viteză medie până se întăreşte. Pune mâna pe vas: nu trebuie să fie cald.

Adaugi untul, câte o lingură pe rând, amestecând după fiecare. Dacă amestecul pare mai coagulat , dă viteza mai mare, apoi continuă să adaugi untul, câte o lingură pe rând. Dacă este prea lichidă, bagă la frigider 10-20 de minute, apoi mixezi din nou. Când ai încorporat tot untul, iar compoziţia este pufoasă şi nu se împrăştie, încorporezi ciocolata topită. Torni apa, cacaua, esenţa de vanilie şi sarea înt-un vas şi amesteci, cu crema , amestecând pânâ când se încorporează.

Asamblezi astfel: aşezi un blat pe o farfurie, îl însiropezi, apoie întinzi un strat de cremă. Procedezi la fekl cu celelalte blaturi şi termini cu un strat de cremă pe care îl decorezi cum vrei. Dai la frigider cel puţin 2 ore. Însoţeşte fiecare felie din tortul de ciocolată perfect cu o cafea fierbinte şi aromată. Îi va da un plus de savoare.

sursa text şi foto: http://bakingamoment.com/

Tort cu dovleac şi nuci

Tort cu dovleac şi nuci

Tort cu struguri

Tort cu struguri

Tort cu cremă de cătină

Tort cu cremă de cătină

Cel mai bun tort cu pere şi pişcoturi

Cel mai bun tort cu pere şi pişcoturi

Tort tiramisu fără coacere

Tort tiramisu fără coacere