Cum să prepari cea mai simplă şi gustoasă ciorbă de salată verde, ca la mama acasă

Ciorba de salată este o mâncare ce ne aduce aminte de anii copilăriei, fiind una dintre favorite pentru mulţi dintre noi. Este o ciorbă foarte versatilă şi permisivă, reţetele variind în funcţie de zonă.
Ciorba de salată verde cu omletă, iz de afumătură şi aromă de usturoi este deosebit de gustoasă, săţioasă şi uşor preparat. Cu preponderenţă, în reţetele ardeleneşti, bucăţica de slănină, şuncă sau cârnaţ este una dintre componentele nelipsite.
Ingrediente:
două căpăţâni mari de salată verde,
100 g de afumătură tăiată în cubuleţe sau fâşii mici
o ceapă mică
un vârf de cuţit de paprică,
2 căţei de usturoi,
2 căni de lapte,
4 căni de apă,
sare şi piper
Pentru omletă
două linguri de ulei,
1 ou întreg 1 albuş,
1 lingură de făină,
sare după preferinţă
Pentru dresătură
un gălbenuş,
două, trei linguri de smântână, iaurt sau lapte,
oţet sau suc de lămâie