Cum să valorifici timpul petrecut în casă. Poţi avea parte de o recuperare completă după o perioadă aglomerată

1 fata jpg jpeg

Timpul petrecut în interiorul propriei locuinţe poate fi valorificat, mai ales dacă în ultima vreme ai fost foarte ocupată şi nu ai mai avut timp de nimic. Important e să nu te izolezi social, să comunici cât mai mult cu prietenii şi familia, dacă aceasta stă în altă localitate şi să nu lâncezeşti toată ziua în pat. Procrastinarea îţi va da în timp o stare de inutilitate şi-ţi va accentua tristeţea şi anxietatea. În orice caz, există câteva moduri prin care poţi valorifica timpul pe care-l petreci în casă.

Cumpărături online

Dacă nu ai mai avut când să păşeşti într-o librărie sau într-o parfumerie, poţi să le achiziţionezi online, iar livrarea lor se va face direct la domiciliu. Poţi alege un parfum floral care să te binedispună, volume motivaţionale, precum şi alte lucruri pe care ţi le doreşti şi de care ai nevoie. Alege un magazin online cu o ofertă variată şi preţuri avantajoase, care să opereze constant reduceri şi promoţii. De asemenea, mai ales dacă vei petrece Paştele cu cei dragi, poţi alege şi câteva cadouri pentru ei din timp. Până atunci, încearcă să îi „descoşi” pe fiecare pentru a afla ce vor toţi cei dragi. Mizează pe cadouri simple, dar cu încărcătură simbolică şi alege-le în funcţie de personalitatea destinatarului.

magazin online

Treburi casnice

2 casa jpg jpeg

Dacă tot eşti acasă, poţi începe să sortezi hainele în dulap, să donezi ceea ce nu mai porţi, să adaptezi garderoba la cea de sezon şi să pui hainele de iarnă spaţii de depozitare. Încearcă să faci ordine treptat, pe categorii: după ce termini cu hainele, te ocupi de decoraţiuni, apoi de cărţi, iar la urmă de gablonţuri şi bijuterii. Dacă nu ai dispoziţia necesară, nu te forţa să te apuci de această activitate, iar dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să îi rogi pe cei cu care împarţi locuinţa să îţi dea o mână de ajutor.

Ritualuri de înfrumuseţare

Acum vei avea timp de o mască facială cu miere şi avocado, de una pentru păr din ulei de măsline şi gălbenuş de ou, precum şi de un scrub total cu zaţ de cafea. Răsfaţă-te cât mai mult, nu ezita să faci lucruri pentru tine, de la epilare, la manichiură, pedichiură şi hidratarea tenului. Dacă tot stai în casă, renunţă pentru o perioadă la machiaj, nu mai folosi fond de ten şi ruj şi lasă-ţi pielea să respire. De asemenea, nu omite mişcarea, mai ales că nu ai nevoie decât de o saltea de fitness şi de un tutorial de pe YouTube. Efectele acesteia sunt nenumărate, pe lângă un boost de energie, te vei simţi şi mult mai bine.

A petrece timp de calitate cu tine nu este o misiune imposibilă, chiar şi atunci când stai acasă. Încearcă să rămâi activă, să nu mai amâni ceea ce aveai de făcut şi să te odihneşti cât mai mult pentru a recupera nopţile nedormite, insomniile, munca excesivă şi tot stresul din ultima perioadă.

Sursă foto: unsplash.com