Cum se fac cornuleţe din aluat foietaj

1 cornulete jpg jpeg

În cel mai scurt timp vei avea gata un platou plin de cornuleţe calde şi pufoase! Noi îţi recomandăm să le prepari cu gem!

De ce ai nevoie pentru cornuleţe

400 g aluat foitaj

Pentru umplutură

150 g gem de mere

100 g mac

75 g zahăr

125 ml lapte

coaja rasă de la o lamâie

Cum se prepară cornuleţele

Pentru umplutura de mac, amesteci laptele cu seminţele de mac, zahărul şi coaja rasă de lămâie. Pui amestecul pe foc 15 minute, apoi îl laşi la răcit.

Întinzi aluatul fotaj pe masa presărată cu puţină făină. Îl tai în triunghiuri pe care le umpli jumătate cu mac şi jumătate cu gem de mere. O parte dintre ele le rulezi, iar o pe celelalte le faci pacheţele, le pui într-o tavă tapetată şi le dai la cuptorul preîncălzit la 180° C 15 minute, până se rumenesc.