Cum se fac fursecurile Linzer după reţeta bunicii
În apropierea sărbătorilor sau a zilelelor festive, bunica prepara reţeta pe care o aşteptam cu toţii cu nerăbdare, fursecurile umplute cu gem facut tot de ea. Pe cât erau de simple erau fursceurile Linzer, pe atât erau de bune la gust.
De ce ai nevoie pentru fursecuri Linzer
230 g unt
230 g zahăr
2 ouă
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g amidon de porumb
450 g făină albă
gem de căpşuni
2 linguri zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară fursecurile Linzer
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi ouăle, unul câte unul. Încorporezi esenţa de vanilie, sarea şi amidonul. La final, pui făina puţin câte puţin. La final trebuie să obţii un aluat potrivit de tare.
Întinzi o foaie din aluat, din care decupezi fursecurile. Dacă vrei, jumătate din ele le poţi decupa într-o formă specială, cum este cea de steluţă. Le pui în tavă şi le ţii la cuptor 12-15 minute.
După ce s-au răcorit, le lipeşti două câte două cu gem de căpşuni. Le pudrezi cu zahăr.