Cum se face prăjitura muşuroi de cârtiţă

Cei mici vor adora această prăjitură şi te vor ruga să o prepari cât mai des. Chiar dacă pare complicat de preparat, prăjitura muşuroi de cârtiţă poate fi făcută şi de începătoarele în bucătărie.
De ce ai nevoie pentru prăjitura muşuroi de cârtiţă
Pentru blat
4 ouă
100 g unt
150 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
50 g făină
2 linguri pudră de cacao
2 linguriţe praf de copt
150 g alune crude
150 g ciocolată
Pentru umplutură
600 g frişcă
2 plicuri întăritor de frişcă, opţional
3 linguri zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 banane
Cum se prepară prăjitura muşuroi de cârtiţă
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă. Baţi albuşurile spumă tare. Separat, freci untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi încorporezi vanilia şi gălbenuşurile, unul câte unul.
Combini făina cu cacaua, praful de copt, alunele măcinate şi ciocolata rasă. Pui jumătate din cantitatea de făină în crema de unt şi omogenizezi, apoi adaugi restul de făină. La final, încorporezi albuşurile. Torni compoziţia în formă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.
Baţi frişca cu zahărul, esenţa de vanilie şi întăritorul de frişcă, dacă vezi că frişca este prea moale.
Decupezi o parte din mijlocul blatului, lăsând marginile intacte, şi pui bananele descojite. Deasupra pui frişca, sub forma unei cupole, şi presari fărâme din blatul decupat. Dai prăjitura la rece, o oră.