Cum se prepară pastitsio, celebra lasagna grecească

pastitsio jpeg

Poţi prepara pastitsio cu orice fel de paste: macaroane, pene sau rigatoni. După ce ajunge la temperatura camerei, sosul de deasupra se întăreşte şi formează o crustă, ceea ce oferă preparatului o consistenţă deosebită.

De ce ai nevoie pentru pastitsio

Pentru sosul ragu

1 kg carne tocată

250 g ceapă

400 g roşii descojite

3-4 căţei de usturoi

180 ml ulei

125 ml vin roşu

70 g brânză rasă

sare

piper

Pentru paste

500 g macaroane groase

3 albuşuri

90 g unt

70 g brânză rasă

Pentru sosul alb

200 g unt

140 g făină

1, 5 l lapte

3 gălbenuşuri

70 g parmezan

sare

piper

Cum se prepară pastitsio

Pentru sosul ragu, încingi uleiul în tigaie şi căleşti cepele tocate până devin uşor sticloase. Adaugi carnea şi o laşi, amestecând contant, până când se evaporă zeama lăsată. Adaugi căţeii de usturoi pisaţi, sarea, piperul şi, după 5 minute, torni vinul, apoi adaugi roşiile tocate şi omogenizezi. După ce a scăzut, dai deoparte, adaugi brânza şi amesteci.

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui peste paste albuşurile, untul şi brânza. Amesteci pastele şi le aşezi într-o tavă tapetată, într-un strat. Aşezi deasupra carnea şi nivelezi.

Pentru sosul alb, topeşti untul în tigaie, adaugi făina şi amesteci. Torni laptele treptat şi laşi să fiarbă până când se îngroaşă sosul. Dai deoparte, pui brânza rasă, gălbenuşurile  şi amesteci energic. Pui sosul peste carne şi dai tava la cuptor aproximativ o oră.

Sursa http://www.littlecookingtips.com

http://www.littlecookingtips.com