Cum se prepară prăjitura Mătase Franţuzească

O prăjitură cremoasă, din care nu lipsesc ciocolata şi frişca, cele două ingrediente cu care nu poţi să dai greş atunci când prepari un desert.
De ce ai nevoie pentru prăjitura Mătase Franţuzească
Pentru blat
170 g unt
300 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 ouă
90 g făină
40 g cacao
½ linguriţă sare
Pentru crema de ciocolată
120 g ciocolată
250 g frişcă
Pentru frişcă
200 g smântână pentru frişcă
60 g zahăr
Cum se prepară prăjitura Mătase Franţuzească
Pentru blat, dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Separat, topeşti untul într-o cratiţă, adaugi zahărul şi amesteci până când se dizolvă acesta din urmă. Dai deoparte, adaugi vanilia şi laşi la răcorit câteva minute.
Baţi ouăle, adaugi untul, făina, cacaua şi sarea. După ce s-au încorporat ingredientele, torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcorit în tavă.
Pentru cremă, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o omogenizezi în frişca bătută. Torni crema peste blat, apoi dai tava la frigider cel puţin 30 de minute.
Pentru frişcă, baţi smântâna cu zahărul până obţii o consistenţă pufoasă. Întinzi frişca peste prăjitură şi dai din nou la frigider pentru câteva ore.