Cum se prepară prăjitura Savoy

prajitura jpeg

Dacă ai prin casă o formă de guguluf, atunci trebuie neapărat să prepari prăjitura Savoy.

De ce ai nevoie pentru prăjitura Savoy

95 g făină

95 g amidon

6 ouă

1 praf de sare

190 g zahăr pudră

1 lămâie

3 linguri unt

Cum se prepară prăjitura Savoy

Dai drumul la cuptor şi ungi forma cu unt, având grijă să fie unsă uniform, pentru a nu se prinde compoziţia. Combini făina cu amidonul. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, zeama de lămâie şi 120 g zahăr. Mixezi gălbenuşurile cu restul de zahăr până când capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi albuşurile în gălbenuşuri, apoi adaugi făina şi amesteci uşor.

Torni compoziţia în formă şi dai prăjitura la cuptor până când trece testul scobitorii. O laşi puţin la răcorit şi o răstorni.

Sursa http://www.treats-sf.com

http://www.treats-sf.com