Cum se prepară skaltsounia, colţunaşii greceşti cu miere şi fructe

Acest desert este specific insulei Creta şi insulelor din Marea Egee. Colţunaşii se servesc mai ales la ocaziile festive, cum sunt sărbătorile religioase sau nunţile. Este un desert tradiţional, fără coacere, care va fi cu siguranţă pe gustul tău.
De ce ai nevoie pentru colţunaşi cu miere şi fructe
Pentru aluat
250 g făină de migdale
250 g zahăr pudră
30 g cacao
60 ml suc de portocale
zahăr pudră, pentru decor
Pentru umplutură
200 g fructe uscate
100 g miere
180 g nuci
1 linguriţă scorţişoară
coaja de la 1 lămâie
Cum se prepară colşunaşii
Pentru umplutură, pui toate ingredientele în blender şi le pasezi până când obţii o pastă fină.
Pentru foaie, amesteci toate ingredientele până când obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Întinzi o foaie şi decupezi cu o cană cercuri, în care pui câte o lingură de umplutură, îndoi şi lipeşti capetele, obţinând astfel forma unei semilune. Ţii desertul la rece şi-l serveşti cu zahăr pudră.