Cum se prepară skaltsounia, colţunaşii greceşti cu miere şi fructe

semilune jpeg

Acest desert este specific insulei Creta şi insulelor din Marea Egee. Colţunaşii  se servesc mai ales la ocaziile festive, cum sunt sărbătorile religioase sau nunţile. Este un desert tradiţional, fără coacere, care va fi cu siguranţă pe gustul tău.

De ce ai nevoie pentru colţunaşi cu miere şi fructe

Pentru aluat

250 g făină de migdale

250 g zahăr pudră

30 g cacao

60 ml suc de portocale

zahăr pudră, pentru decor

Pentru umplutură

200 g fructe uscate

100 g miere

180 g nuci

1 linguriţă scorţişoară

coaja de la 1 lămâie

Cum se prepară colşunaşii

Pentru umplutură, pui toate ingredientele în blender şi le pasezi până când obţii o pastă fină.

Pentru foaie, amesteci toate ingredientele până când obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Întinzi o foaie şi decupezi cu o cană cercuri, în care pui câte o lingură de umplutură, îndoi şi lipeşti capetele, obţinând astfel forma unei semilune. Ţii desertul la rece şi-l serveşti cu zahăr pudră.

Sursa http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro

http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro