Cum se prepară tortul Praga

Denumit după celebra capitală europeană, tortul Praga va atrage toate privirile invitaţilor la masă. Va fi un adevărat festin culinar cu multă ciocolată.
De ce ai nevoie pentru tort Praga
Pentru blat
4 ouă
85 g zahăr
15 g zahăr vanilat
60 g făină
15 g cacao
25 g amidon
Pentru sirop
75 g zahăr
75 ml apă
3 linguri rom
Pentru cremă
200 g unt
100 g zahăr
80 g ciocolată
80 g smântână
Pentru glazură
180 g ciocolată
200 g smântână
80 g zahăr
30 g unt
Cum se prepară tortul Praga
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă de tort. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi gălbenuşurile cu un praf de sare, zahărul tos şi cel vanilat. Baţi albuşurile spumă tare. Încorporezi în gălbenuşuri făina, cacaua şi amidonul, apoi adaugi albuşurile cu mişcări de jos în sus. Torni compoziţia în formă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit şi-l tai în trei felii pe lung.
Pentru sirop, pui toate ingredientele într-o cratiţă pe foc şi amesteci până când se dizolvă zahărul.
Pentru cremă, încălzeşti smântâna, adaugi zahărul şi amesteci până când se dizolvă acesta din urmă. Dai deoparte şi adaugi ciocolata rasă, apoi amesteci până se omogenizează. Freci untul până capătă o consistenţă cremoasă, apoi îl adaugi în crema de ciocolată şi mixezi.
Însiropezi fiecare felie de blat şi întinzi cremă. Suprapui blaturile, deasupra fiind o felie de blat însiropată.
Pentru glazură, combini smântâna cu zahărul, o pui pe foc şi amesteci până se dizolvă zahărul. Dai deoparte şi adaugi ciocolata ruptă bucăţi, apoi untul tăiat cubuleţe. Omogenizezi şi laşi glazura la răcorit până ajunge la temperatura camerei. O torni peste tort, apoi îl dai la frigider 30 de minute. Decorezi după imaginaţie.