Cupe cu lămâie verde

Cei care preferă dulciurile mai acrişoare cu siguranţă vor fi încântaţi de aceste cupe cu lămâie verde.
De ce ai nevoie pentru cupe de lămâie verde
› 250 ml lapte › 5-6 linguri miere › 500 ml frişcă lichidă › zeama de la 2-3 lămâi verzi › 5 gălbenuşuri › coaja de la o lămâie verde › lămâi verzi, pentru decor
Cum se prepară cupele de lămâie verde
Amesteci laptele cu mierea, zeama şi coaja de lămâie şi jumătate din frişca lichidă. Pui amestecul la foc mic până se înfierbântă (fără să fiarbă). Iei vasul de pe foc, acoperi şi laşi 30 de minute. Apoi, scoţi coaja de lămâie. Baţi restul de frişcă şi, separat, gălbenuşurile.
Pui din nou amestecul de lapte la foc mic, într-o oală cu pereţi dubli, şi, când s-a încălzit, îl torni treptat peste gălbenuşuri. Repui combinaţia de ou cu lapte la foc potrivit şi amesteci continuu până se
îngroaşă.
Laşi să se răcească. Apoi încorporezi frişca amestecând uşor.Torni totul într-o caserolă din plastic şi o dai la congelator pentru minimum 6 ore. În momentul servirii, tai lămâile la unul din capete şi le scoţi miezul. Pui în acestea îngheţată şi decorezi cu spirale de coajă de lămâie.