Cupolă de îngheţată cu iaurt şi afine

cupola de inghetata cu iaurt si afine jpeg

Este foarte plăcut ca, în zilele fierbinţi de vară, să stai la umbră şi să te răsfeţi cu un desert cât mai rece. Îngheţatele, sorbeturile şi torturile cu cremă sunt cele mai apreciate dulciuri de sezon.

Ingrediente

1 kg iaurt gras 200 g zahăr pudră 2 linguriţe esenţă de vanilie 50 g fructe confiate 50 g afine nucă de cocos, pentru decor ciocolată neagră, pentru decor

Mod de preparare

Amesteci iaurtul cu esenţa de vanilie şi cu zahărul pudră până se topeşte. Torni îngheţata într-o formă şi o dai la congelator. O scoţi din oră în oră şi o mixezi pentru a zdrobi cristalele de gheaţă. După trei ore, aşezi folie alimentară într-o formă rotundă, torni îngheţata, pui din loc în loc fructele confiate şi o parte din afine. Dai din nou la congelator, până a doua zi. Înainte să serveşti, decorezi cu ciocolată rasă, nucă de cocos şi afinele rămase.