Curcan pane în crustă de migdale

pane curcan migdale jpeg

Uşor de preparat şi foarte sănătos. O reţetă gustoasă care primeşte un plus de gust odată cu crusta de migdale.

Ingrediente

300 g file din piept de curcan 2 ouă 125 g făină 200 g migdale tocate 150 g iaurt 2 linguri smântână zeama de la o lămâie 1 ardei galben 1 ardei roşu 8 roşii cherry 250 g salată verde 2 linguri oţet 3 linguri ulei sare piper

Mod de preparare

Se taie pieptul de curcan bucăţi cu grosimea de 1-2 cm. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să stea la rece 15-20 de minute.

Se trec bucăţile de carne prin făină şi prin ou bătut, iar în final, prin migdale tocate. Se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părţi, până se rumenesc frumos.  Se prepară sosul, amestecând iaurtul, smântâna şi zeama de lămâie. Se adaugă sare şi piper, după gust.

Separat, se prepară o garnitură din frunze de salată verde, ardei gras tăiat fâşii, roşii tăiate în două şi se asezonează cu un sos vinegretă preparat din ulei, oţet, sare şi piper.

sursa foto: Shutterstock