Curcan pane în crustă de migdale

Uşor de preparat şi foarte sănătos. O reţetă gustoasă care primeşte un plus de gust odată cu crusta de migdale.
Ingrediente
300 g file din piept de curcan 2 ouă 125 g făină 200 g migdale tocate 150 g iaurt 2 linguri smântână zeama de la o lămâie 1 ardei galben 1 ardei roşu 8 roşii cherry 250 g salată verde 2 linguri oţet 3 linguri ulei sare piper
Mod de preparare
Se taie pieptul de curcan bucăţi cu grosimea de 1-2 cm. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să stea la rece 15-20 de minute.
Se trec bucăţile de carne prin făină şi prin ou bătut, iar în final, prin migdale tocate. Se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părţi, până se rumenesc frumos. Se prepară sosul, amestecând iaurtul, smântâna şi zeama de lămâie. Se adaugă sare şi piper, după gust.
Separat, se prepară o garnitură din frunze de salată verde, ardei gras tăiat fâşii, roşii tăiate în două şi se asezonează cu un sos vinegretă preparat din ulei, oţet, sare şi piper.
sursa foto: Shutterstock