Curry indian

curry indian jpeg

Continuăm incursiunea noastră prin bucătăriile internaţionale. Astăzi, ne oprim încă o dată în cea indiană.

Ingrediente

900 g pulpă de vită 2 linguri coriandru proaspăt 1 lingură chimen 1 lingură curcuma (turmeric) ½ linguriţă piper negru măcinat 1 linguriţă praf de ardei iute (opţional) 2 căţei de usturoi zdrobiţi 2 linguriţe ghimbir ras 2 ½ linguri zeamă de lămâie 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate 200 ml supă strecurată de vită

Mod de preparare

Amesteci coriandrul, chimenul, pudra de curcuma, piperul, ardeiul iute (opţional), usturoiul, ghimbirul şi sucul de lămâie, până se formează o pastă.

Încingi două linguri de ulei într-o tigaie mare, adaugi carnea porţionată, o rumeneşti pe toate părţile, la foc iute, apoi o scoţi deoparte într-un castron. Pui pasta în tigaie, în locul cărnii, o căleşti un minut, adaugi bucăţile de carne şi amesteci până când carnea este acoperită de pasta de condimente.

Adaugi pasta de tomate, supa, reduci focul şi laşi să fiarbă, sub capac, circa o oră, până se frăgezeşte carnea. Fierbi încă 10 minute, fără capac, până scade.

Se serveşte caldă, cu orez cu şofran şi mentă.