Cuscus cu perişoare din carne de vită

cuscus perisoare jpeg

O mâncare mai puţin întâlnită în bucătăriile noastre româneşti estea aceasta de cuscuc cu perişoare din carne de vită. Dar asta nu înseamnă că trebuie să vă descurajeze. ba din contră, daca o să vă placă mult o veţi găti mai des.

Cuscus cu perişoare din carne de vită - Ingrediente

200 g cuscus 2 linguri ulei 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 2 căţei de usturoi 100 ml pulpă de roşii 1 l supă de carne sare piper

500 g carne de vită tocată

1 ceapă mică

2 linguri orez

1 ou

sare

piper

Cuscus cu perişoare din carne de vită - Mod de preparare

Se amestecă ­bine carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, orezul spălat, oul, ­sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută, se formează perişoare mici, care se fierb în apă cu un praf de sare. Când sunt fierte, se scot cu spumiera şi se păstrează calde. Separat, se curăţă ceapa, usturoiul, morcovii, cartofii, se taie după preferinţă şi se călesc în uleiul încins şi două linguri de apă. Când legumele s‑au înmuiat, se adaugă jumătate din supa de carne, perişoarele şi se lasă să fiarbă împreună 20 de minute. Se adaugă pulpa de roşii, cus­cusul, restul de ­supă, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, încă 15 minute. Se ia vasul deoparte de pe foc şi se lasă să stea 10 minute ­până se umflă bine ­cuscusul, apoi se serveşte cald.