Cuscus cu perişoare din carne de vită

O mâncare mai puţin întâlnită în bucătăriile noastre româneşti estea aceasta de cuscuc cu perişoare din carne de vită. Dar asta nu înseamnă că trebuie să vă descurajeze. ba din contră, daca o să vă placă mult o veţi găti mai des.
Cuscus cu perişoare din carne de vită - Ingrediente
200 g cuscus 2 linguri ulei 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 2 căţei de usturoi 100 ml pulpă de roşii 1 l supă de carne sare piper
500 g carne de vită tocată
1 ceapă mică
2 linguri orez
1 ou
sare
piper
Cuscus cu perişoare din carne de vită - Mod de preparare
Se amestecă bine carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, orezul spălat, oul, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută, se formează perişoare mici, care se fierb în apă cu un praf de sare. Când sunt fierte, se scot cu spumiera şi se păstrează calde. Separat, se curăţă ceapa, usturoiul, morcovii, cartofii, se taie după preferinţă şi se călesc în uleiul încins şi două linguri de apă. Când legumele s‑au înmuiat, se adaugă jumătate din supa de carne, perişoarele şi se lasă să fiarbă împreună 20 de minute. Se adaugă pulpa de roşii, cuscusul, restul de supă, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, încă 15 minute. Se ia vasul deoparte de pe foc şi se lasă să stea 10 minute până se umflă bine cuscusul, apoi se serveşte cald.