Deliciu cu cremă de vanilie şi ciocolată

Deliciu cu crema de vanilie jpeg

Pentru că se apropie weekendul, ne-am gândit să-ţi facem o surpriză şi să împărtăşim cu tine o reţetă delicioasă. O prăjitură pe care trebuie neaparat să o încerci. Vei avea succes garantat.

Ingrediente:

1 pachet foi de cremşnit

Pentru cremă vanilie: 500 ml lapte de soia 4 linguri de făină zahăr dupa gust esenţă de vanilie 1 praf sare 1 lingură de margarină

250 ml lapte de soia

zahăr dupa gust

4-5 linguri cacao

2 linguri de făină

esenţă de vanilie

1 praf de sare

1 lingură de margarină

Mod de preparare:

Pentru creama de vanilie, pui într-un vas laptele de soia şi lingurile de făină, rând pe rând, pe care le treci prin sită. Amesteci continuu ca să nu se formeze cocolaşe. Ţii vasul pe foc, apoi adaugi zahărul, esenţa de vanilie şi praful de sare. Amesteci continuu, până obţii o consistenţă densă. După ce s-a mai răcit adaugi margarina şi amesteci ca să se încorporeze bine.

Într-un alt vas prepari crema de ciocolată. Pui laptele de soia, iar făina şi linguriţele de cacao le amesteci pe rând (le treci prin sită ca să iasă mai aerată compoziţia). Ţii vasul pe foc, adaugi zahărul, sarea şi amesteci până se mai îngroaşă compoziţia.

Iei vasul deoparte şi laşi să se mai răcească. Adaugi apoi margarina şi o încorporezi.

Împarţi foile de cremşnit în trei părţi egale, iar cremele în două. Pui primul strat de foi pe un platou mai mare, adaugi cremă de ciocolată, cremă de vanilie şi următorul strat de foi. Torni din nou cremă de ciocolată şi de vanilie, după care pui ultimul strat de foi.