Deliciu cu lapte şi miere

prajitura cu miere jpeg

Dacă ţi-e poftă de o prăjitură apetisantă, atunci nu mai sta pe gânduri şi prepară acest desert cu lapte, miere şi cafea. Combinaţia este absolut savuroasă!

Ingrediente

Pentru foi

650 g făină 200 g zahăr 5 linguri miere 1 1/2 lingură praf de copt 100 g unt 2 ouă 4-5 linguri lapte

Pentru cremă

500 ml lapte condensat semidegresat

4 linguri zahăr

1 linguriţă esenţă vanilie

4 linguri amidon

300 ml frişcă lichidă îndulcită

1 pliculeţ gelatină

3 linguri cafea solubilă

2 linguri cacao

nuci zdrobite

Preparare

Pentru foi, topeşti, la foc mic, untul, adaugi zahărul şi mierea şi amesteci pe foc până când zahărul se dizolvă complet. Dai deoparte compoziţia şi laşi la răcit. După ce s-a răcorit adaugi câte puţin din făina cernută împreună cu praful de copt.

Amesteci şi pui pe rând ouăle şi restul de făină, laptele şi începi să frămânţi până când se omogenizează compoziţia.

Împarţi aluatul în cinci, pe care le întinzi, foi subţiri, cu sucitorul. Le poţi coace pe fundul tăvii, unse în prealabil, sau în tava tapetată cu hârtie de copt. Înainte de a da tava la cuptor înţepi, din loc în loc, aluatul cu furculiţa.

Pentru cremă, baţi frişca până se întăreşte şi o dai la rece. Pui gelatina la înmuiat. Încălzeşti laptele condensat, adaugi zahărul şi amesteci până se topeşte. Pui amidonul dizolvat în puţină apă rece şi gelatina înmuiată.

Amesteci continuu şi fierbi la foc mic până se îngroaşă crema. Laşi la răcit. Adaugi frişca, esenţa de vanilie şi amesteci. Împarţi crema în două. Una dintre ele o amesteci cu cafeaua solubilă. Păstrezi câteva linguri pentru decor.

Umpli foile de prăjitură cu cele două creme, alternând, apoi dai la rece 3-4 ore. Când serveşti, întinzi peste prăjitură crema păstrată, presari cacaua şi nucile.