Deliciu de brânză cu ouă

O reţetă specială, perfectă pentru masa de sărbătoare. În plus, nici nu este nevoie să o bagi la cuptor, aşadar poate fi preparată şi de începătoarele în arta culinară.
De ce ai nevoie
250 g telemea de oaie
100 g şuncă
2 plicuri gelatină
100 g ardei gras
100 g morcov
2 linguri şi jumătate smântână
4 ouă, fierte
1 lingură ulei
15 g unt
pătrunjel, după gust
Cum se prepară
Pui plicurile de gelatină la înmuiat în apă rece. Mixezi brânza împreună cu smântâna. Într-o tigaie căleşti uşor şunca tăiată cubuleţe în untul topit şi ulei. Adaugi legumele tăiate cubuleţe şi laşi pe foc până se înmoaie. Când s-au răcit le combini cu brânza mixată separat. Încălzeşti uşor gelatina şi o torni în amestecul obţinut, până se omogenizează. Aşezi într-o tavă de cozonac o folie de plastic, o ungi cu puţin ulei, aşezi umplutura, pui ouăle din loc în loc şi strângi folia deasupra. O dai la rece câteva ore