Deliciu de brânză cu ouă

Egg Brawn jpeg

O reţetă specială, perfectă pentru masa de sărbătoare. În plus, nici nu este nevoie să o bagi la cuptor, aşadar poate fi preparată şi de începătoarele în arta culinară.

De ce ai nevoie

250 g telemea de oaie

100 g şuncă

2 plicuri gelatină

100 g ardei gras

100 g morcov

2 linguri şi jumătate smântână

4 ouă, fierte

1 lingură ulei

15 g unt

pătrunjel, după gust

Cum se prepară

Pui plicurile de gelatină la înmuiat în apă rece. Mixezi brânza împreună cu smântâna. Într-o tigaie căleşti uşor şunca tăiată cubuleţe în untul topit şi ulei. Adaugi legumele tăiate cubuleţe şi laşi pe foc până se înmoaie. Când s-au răcit le combini cu brânza mixată separat. Încălzeşti uşor gelatina şi o torni în amestecul obţinut, până se omogenizează. Aşezi într-o tavă de cozonac o folie de plastic, o ungi cu puţin ulei, aşezi umplutura, pui ouăle din loc în loc şi strângi folia deasupra. O dai la rece câteva ore