Deliciu de mere

Ingrediente: 3 mere, 8 linguri zahăr, 5 ouă, 5 linguri făină
Dificultate: mică Timp de preparare: 85 min Număr porţii:4
Mod de preparare
În cratiţa în care coci blatul caramelizezi trei linguri de zahăr. Întinzi caramelul bine pe pereţii cratiţei şi dai la răcit. Cureţi merele de coajă, le tai felii şi le aşezi pe fundul cratiţei, peste zahărul caramelizat, astfel încât să acopere întreaga suprafaţă. Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul rămas şi baţi până devine o bezea tare. Adaugi gălbenuşurile şi apoi, încet, făina. Acest aluat îl torni peste mere şi introduci cratiţa în cuptorul încins pentru circa 45 de minute. După ce s-a copt, îl răstorni imediat pe un platou. Dacă blatul nu este suficient de însiropat de la caramel, poţi folosi puţină zeamă de compot. Cine doreşte poate îmbrăca întreg tortuleţul în frişcă.
Mihaela, Craiova