Descoperă reţeta prăjiturii egiptene Revani

Dacă îţi place baclavaua, atunci trebuie să prepari şi prăjitura egipteană Revani. Este dulce, însiropată şi cu o aromă uşoară de lămâie.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
Pentru prăjitură
350 g făină din grâu dur ( grâu grişat)
200 ml lapte condensat
200 g iaurt
1 lingură praf de copt
½ lingură zeamă de lămâie
2 linguri ulei
coaja de la 1 lămâie
Pentru sirop
300 ml apă
300 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
fulgi de migdale, pentru decor
fistic, pentru decor
Cum se prepară prăjitura Revani
Pentru sirop, amesteci toate ingredientele, le pui într-o cratiţă pe foc şi amesteci până când se dizolvă zahărul şi se îngroaşă puţin siropul. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcorit.
Pentru prăjitură, amesteci laptele condensat cu iaurtul şi uleiul, adaugi făina, praful de copt, coaja şi sucul de lămâie. După ce ai omogenizat, torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până când se rumeneşte pe deasupra.
Torni siropul peste prăjitura caldă şi decorezi cu migdale şi fistic.
Sursa http://honestcooking.com