Desert cremă cu lapte bătut şi căpşuni
Un altfel de desert cremă cu lapte bătut şi căpşuni, perfect pentru Paşte.
Ingrediente:
o linguriţă şi jumătate de gelatină 3 sferturi de cană de zahăr o cană de lapte bătut o cană şi jumătate de frişcă 400 de grame de căpşuni tăiate o linguriţă de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Într-o crăticioară, amestecaţi gelatina cu 3 linguri de apă rece. Lăsaţi compoziţia să se înmoaie pentru circa 5 minute, apoi, pe foc mic, amestecaţi până gelatina se dizolvă.
Într-un bol mare, amestecaţi un sfert de cană de zahăr şi laptele bătut, până la dizolvare. Adăugaţi gradual gelatina. Într-un bol separat, bateţi frişca şi un sfert de cană de zahăr pentru desert.
Cu o spatulă, turnaţi un sfert din acest amestec în compoziţia cu lapte bătut. Se lasă acest desert la frigider aproximativ 6 ore. Când este gata de servire, amestecaţi căpşunile cu un sfert de cană de zahăr, zeamă de lămâie şi o lingură de apă.
Aşezaţi acest desert cremă cu lapte bătut şi căpşuni pe farfurie şi savuraţi cu plăcere.
Desert savuros cu ciocolata si banane
Desert savuros cu ciocolata si banane
Tort de ciocolata cu crema de lapte
Tort de ciocolata cu crema de lapte
Sursa: marthastewart.com