Desert cu banane si nuci

Ingrediente: 100 g nuci, 300 g zahăr, 2 banane, 2 linguriţe zeamă lămâie, 300 ml frişcă lichidă, 2 albuşuri, sos de ciocolată pentru decor
Dificultate: mică Timp de preparare: 45 min Număr porţii: 4
Mod de preparare
Caramelizezi 200 g zahăr cu trei linguri de apă fără să amesteci, dar mişti cratiţa uşor să se caramelizeze uniform. Iei vasul de pe foc, adaugi nucile tăiate mărunt şi torni amestecul într-o tavă unsă sau pe un tocător. Nivelezi şi laşi să se ră cească. Zdrobeşti apoi cara melul în bucăţi potrivit de mari. Faci un piure de banane cu o linguriţă de zeamă de lă mâie. Baţi albuşurile spumă cu restul de zeamă de lămâie, adaugi treptat zahărul rămas până obţii o compoziţie ca de bezea.
Încorporezi încet frişca bătută, piureul de banane şi caramelul. Torni compoziţia în căni de sticlă şi laşi la congelator peste noapte. Când serveşti, ornezi cu bucăţele de nucă şi cu sos de ciocolată.