Desert cu bezea şi papaya

Pentru o cină mai sofisticată sau când aveţi musafiri mai speciali puteţi prepara un desert cu bezea şi papaya.
Ingrediente pentru desert cu bezea şi papaya
1 fruct de papaya 5-6 bucăţi fructul pasiunii 2-3 linguri frişcă
4 albuşuri (la temperatura camerei)
225 g zahăr
1 praf de sare
1 lingură zeamă de lămâie
2-3 picături esenţă de portocală
Mod de preparare pentru desert cu bezea şi papaya
Aşezi albuşurile într-un bol mare şi mixezi până începe să se facă spumă. Adaugi un praf de sare, esenţa de portocală şi treptat zahărul, continuând să mixezi până epuizezi tot zahărul. Spre sfârşit, adaugi şi câte puţină zeamă de lămâie.
Când bezeaua este tare şi lucioasă, tapetezi o tavă cu folie pentru copt şi torni cu un poş grămăjoare de bezea, pe care le coci, la 130 de grade, circa 40 de minute. Dacă au tendinţa să se îngălbenească, le acoperi deasupra cu o folie de aluminiu sau laşi uşa cuptorului întredeschisă.
Cureţi coaja fructului de papaya, îl tai felii subţiri şi îndepărtezi seminţele. Tai pe jumătate fructele pasiunii şi scoţi cu linguriţa miezul. Aşezi în patru cupe bucăţele de bezea, felii de papaya şi fructele pasiunii, adaugi câte puţină frişcă printre ingrediente, decorezi cu frunze aromate de mentă şi serveşti imediat. Desertul cu bezea şi papaya poate fi făcută şi cu alte tipuri de fructe.