Desert cu caise

Cu siguranţă mai ai prin cămară un borcan cu compot de caise. Iată cum îl poţi transforma în desert de caise.
De ce ai nevoie pentru desert de caise
› 500 g foitaj › 6 caise sau piersici din compot › 1 linguriţă scorţişoară › 3 linguri gem de caise › 2 linguri nucă măcinată
Cum se prepară desert cu caise
Laşi fructele la scurs, după care le presari cu scorţişoară. Întinzi puţin foaia de aluat şi o tai în dreptunghiuri egale.
Crestezi aluatul pe interior cu un chenar la 1 cm de margine, fără să-l tai de tot.
Amesteci gemul cu o linguriţă de apă caldă, ungi chenarul interior cu gem şi presari nucă măcinată. Aşezi
fructele tăiate în patru în pătratul interior, le ungi cu gem şi aşezi dreptunghiurile în tavă, pe hârtie de copt.
Introduci tava în cuptorul încins 20-30 de minute. Dacă doreşti, le poţi presăra cu zahăr după ce s-au răcorit.