Desert cu cremă de iaurt
Strugurii nu sunt buni numai în vin! La fel de buni şi delicioş sau poate chiar şi mai şi pot fi şi în deserturi. Unul dintre ele este chiar acesta
1 tavă Preparare: 50’ Dificultate: mică
Ai nevoie de
1 pachet foitaj (400 g)
1 kg iaurt mai gras
8 ouă
2 plicuri zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
250 g zahăr
1 esenţă vanilie
boabe de struguri
Pentru glazură
300 g zahăr pudră
zeama de la o lămâie
apă
Mod de preparare
Laşi la dezgheţat foitajul în frigider. Într-un bol mai mare pui iaurtul, ouăle, zahărul tos şi cel vanilat, coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi amesteci bine. Încingi cuptorul.
Tapetezi tava cu hârtie de copt, aşezi una dintre foi, torni compoziţia şi pui din loc în loc boabe de struguri spălate în prealabil. Deasupra aşezi cel de-al doilea foitaj şi dai la cuptor 30-35 de minute (până s-a rumenit frumos).
Pentru glazură pui zahărul pudră într-un bol, adaugi treptat zeama de lămâie şi apa până obţii o consistenţă cremoasă (ca smântâna). După ce s-a răcit prăjitura torni deasupra glazura şi dai la rece pentru câteva ore.
sursa foto: profimedia