Desert floare

Ingrediente: 3 ouă, 250 g zahăr, 300 ml, lapte, 3 pliculeţe gelatină, 1 l frişcă, 2 pliculeţe zahăr, vanilat, 1/2 cutie, cu ananas, 100 g stafide, 1 esenţă de rom
Pentru decor: banane,kiwi, căpşuni
Mod de preparare
Pui stafidele la înmuiat în apă şi după o jumătate de oră le scurgi şi se stropeşti cu esenţa de rom. Gelatina o pui la înmuiat în 100 ml apă rece. Într-o oală cu fundul mai gros pui ouăle, zahărul, zahărul vanilat şi freci cu o lingură de lemn. Adaugi laptele şi pui pe foc mic amestecând continuu până dă în primul clocot.
Iei vasul de pe foc, pui gelatina şi amesteci bine, după care laşi să se răcească. Între timp, baţi frişca şi 800 ml o amesteci cu crema de ou, ananasul tăiat cuburi şi cu stafidele. Răstorni compoziţia pe un platou, îi dai forma unui tort şi îl dai la frigider până a doua zi. Îl îmbraci în frişca oprită şi îl ornezi cu fructe după inspiraţie.
de la Ioana Laura Nistor, Ploieşti