Desert şarlotă

Mulţumim Violetei Soceanu din Constanţa pentru această reţetă!
Ingrediente pentru blat
2 ouă
3 linguri zahăr
3 linguri făină
Pentru şarlotă
8 ouă
4 plicuri gelatină albă
4 linguri făină
1 litru lapte
16 linguri zahăr
2 linguri cacao
400 ml frişcă lichidă
esenţă de rom şi de vanilie
Mod de preparare
Într-o oală pui gălbenuşurile, 4 linguri cu zahăr, făina, gelatina şi laptele. Aşezi oala pe foc mic, amesteci până se îngroaşă amestecând continuu, dar fără să fiarbă. Iei oala de pe foc, o introduci într un vas cu apă rece şi amesteci până se răceşte.
Baţi frişca şi o dai la rece, după care baţi albuşurile cu restul de zahăr şi amesteci totul. Păstrezi puţină frişcă. Îm parţi compoziţia în două. Într-una pui cacaua şi romul, iar în cealaltă vanilia.
Faci blatul şi-l dai la cuptor 15-20 de minute. După ce s-a răcit, aşezi straturi alternative din compoziţia de şarlotă. Decorezi cu frişcă sau după dorinţă şi dai la rece.