Desert «vesel» de griş

Ingrediente: 500 ml, lapte 4 linguri miere, 1 praf de sare, 100 g griş, 50 g unt, 3 ouă, sirop de trandafiri sau de vişine, fructe din dulceaţă
Dificultate: mică Timp de preparare: 60 min Număr porţii: 4
Mod de preparare
Fierbi laptele cu un praf de sare, mierea şi untul. Când clocoteşte, adaugi grişul „în ploaie”, amestecând mereu cu telul să nu se facă cocoloaşe şi îl fierbi 10 minute, apoi îl dai deoparte de pe foc.
După ce se răceşte, adaugi gălbenuşurile, amestecând bine până se asimilează complet, apoi adaugi albuşurile bătute spumă şi amesteci uşor cu mişcări de jos în sus. Împarţi compoziţia în două părţi. Jumătate din compoziţie o amesteci cu sirop de trandafiri sau de vişine (ori cu sos de dulceaţă de căpşuni), iar restul rămâne necolorat. Aşezi puddingul în cupe transparente, termorezistente, în straturi de cu lori, după imaginaţie şi gust, apoi aşezi cupele în bain-marie şi le fierbi circa 25 de minute.
Le serveşti micuţilor nerăbdători, după răcire, decorate cu fructe din dulceaţă întregi sau pasate.