Diplomat de căpşuni, reţeta pas cu pas

mousse de capsuni jpeg

Atunci când ai poftă de un desert răcoritor din fructe, încearcă un mousse de căpşuni, pe care îl poţi prepara foarte uşor.

Ingrediente

10 g gelatină

60 ml apă

800 g căpşuni

80 g zahăr

360 g smântână

45 g zahăr pudră

esenţă de vanilie, după gust

Mod de preparare

Într-un vas, torni gelatina în apă şi o laşi aşa 5 minute.

image

Tai căpşunile feliuţe şi presari peste 400 de g, jumătate din cantitatea de zăhăr.

image

Dai la blender, până obţii o cremă.

image

Presari peste restul de căpşuni ele zahărul rămas.

Baţi smântâna împreună cu zahărul pudră şi vanilia, apoi încorporezi în ea compoziţia de căpşuni şi gelatina, pe care o încălzeşti la microunde, aproximativ 30 de secunde.

image

Aşezi fructele întregi în boluri separate.

image

Torni peste ele piureul de căpşuni.

image

Dai la frigider câteva minute. Serveşti cu extra căpşuni.

Sursa http://www.olgasflavorfactory.com