Diplomat de căpşuni, reţeta pas cu pas

Atunci când ai poftă de un desert răcoritor din fructe, încearcă un mousse de căpşuni, pe care îl poţi prepara foarte uşor.
Ingrediente
10 g gelatină
60 ml apă
800 g căpşuni
80 g zahăr
360 g smântână
45 g zahăr pudră
esenţă de vanilie, după gust
Mod de preparare
Într-un vas, torni gelatina în apă şi o laşi aşa 5 minute.

Tai căpşunile feliuţe şi presari peste 400 de g, jumătate din cantitatea de zăhăr.

Dai la blender, până obţii o cremă.

Presari peste restul de căpşuni ele zahărul rămas.
Baţi smântâna împreună cu zahărul pudră şi vanilia, apoi încorporezi în ea compoziţia de căpşuni şi gelatina, pe care o încălzeşti la microunde, aproximativ 30 de secunde.

Aşezi fructele întregi în boluri separate.

Torni peste ele piureul de căpşuni.

Dai la frigider câteva minute. Serveşti cu extra căpşuni.
Sursa http://www.olgasflavorfactory.com