Dovleac umplut cu brânză şi legume

Stuffed Gourds with Cheese and Vegetable jpeg

Poţi alege varianta unui dovleac umplut, dacă vrei să ai un fel de mâncare rafinat.

Ingrediente

2 dovleci lunguieţi mai mici ulei de măsline 1 vânătă mică 1 dovlecel 2 ardei graşi (roşu şi galben) 1 ceapă roşie mare 4 căţei usturoi 1 vârf de cuţit cimbru uscat 150 g brânză de oaie sare piper

Cum se prepară

Se spală dovlecii, se taie în jumătate, pe lung, se curăţă de seminţe, se condimentează cu sare şi se stropesc cu ulei. Se introduc în cuptorul încins la 180°C timp de 30 de minute.

Se spală vânăta şi dovlecelul şi se taie cuburi potrivite. Ceapa, ardeii şi usturoiul se toacă mărunt. Se pun toate în uleiul încins şi se călesc până se înmoaie puţin. Se condimentează cu cimbru, sare şi piper, după gust, apoi se dau deoparte.

Se umplu dovlecii cu legumele călite, se presară cu brânză tăiată cuburi sau rasă, după preferinţă, şi se mai introduc la cuptor pentru 20 de minute.

sursa foto: profimedia



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg