Dovleac umplut cu brânză şi legume

Stuffed Gourds with Cheese and Vegetable jpeg

Poţi alege varianta unui dovleac umplut, dacă vrei să ai un fel de mâncare rafinat.

Ingrediente

2 dovleci lunguieţi mai mici ulei de măsline 1 vânătă mică 1 dovlecel 2 ardei graşi (roşu şi galben) 1 ceapă roşie mare 4 căţei usturoi 1 vârf de cuţit cimbru uscat 150 g brânză de oaie sare piper

Cum se prepară

Se spală dovlecii, se taie în jumătate, pe lung, se curăţă de seminţe, se condimentează cu sare şi se stropesc cu ulei. Se introduc în cuptorul încins la 180°C timp de 30 de minute.

Se spală vânăta şi dovlecelul şi se taie cuburi potrivite. Ceapa, ardeii şi usturoiul se toacă mărunt. Se pun toate în uleiul încins şi se călesc până se înmoaie puţin. Se condimentează cu cimbru, sare şi piper, după gust, apoi se dau deoparte.

Se umplu dovlecii cu legumele călite, se presară cu brânză tăiată cuburi sau rasă, după preferinţă, şi se mai introduc la cuptor pentru 20 de minute.

sursa foto: profimedia