Dovlecei cu paste la cuptor

Combinaţia aceasta de dovlecei cu paste la cuptor este una foarte atrăgătoare pentru cina din seara aceasta. Nu uita de usturoi, caşcaval şi sosul pesto care vor îmbogăţi preparatul cu diverse arome.
Dovlecei cu paste la cuptor - Ingrediente (1 tavă)
100 g tagliatelle 2 căţei usturoi piper 3 dovlecei 4 linguri griş 300 g brânză sărată 4 ouă 300 ml smântână pentru gătit 150 g caşcaval ras 2 linguri unt sos pesto, opţional frunzuliţe de busuioc, opţional
Dovlecei cu paste la cuptor - Mod de preparare
Prepari pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, le treci pe sub un jet de apă rece şi le scurgi. Speli dovleceii şi-i tai felii, pe lung. Pisezi căţeii de usturoi, îi amesteci cu brânza, caşcavalul, smântâna, ouăle bătute şi piper după gust. Ungi cu unt o tavă dreptunghiulară şi presari grişul. Torni amestecul de brânzeturi şi pastele, iar deasupra aranjezi feliile de dovlecei. Dai tava la cuptor până se rumeneşte, aproximativ 30 de minute. Serveşti, dacă vrei, cu sos pesto şi cu frunzuliţe de busuioc.
Cea mai simplă reţetă de turtiţe de dovlecei
Cea mai simplă reţetă de turtiţe de dovlecei