Dovlecei marinaţi
Din bucătăria tradiţională, vă prezentăm o reţetă rafinată de dovlecei marinaţi pentru toate gusturile. Cu siguranţă la iarnă vă va prinde bine să-i aveţi în cămară.
Ingrediente: 10 dovlecei tineri, spălaţi şi tăiaţi după preferinţă 3 căpăţâni de usturoi, curăţaţi şi tocaţi 250 ml apă 150 ml oţet sare piper boabe 3 linguri zahăr 3 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi rondele 4 roşii, spălate şi tăiate cuburi
Sterilizezi borcanele şi le laşi deoparte. Pui apa la fiert cu sarea, boabele de piper şi cu zahărul şi, când începe să clocotească, torni oţetul. Laşi câteva clocote să se combine aromele şi dai deoparte. Pui legumele pregătite în borcane, după preferinţă: în straturi ori intercalate, torni oţetul şi închizi. Le fierbi într-un vas căptuşit cu prosoape de bucătărie, timp de 30 de minute.
Verifici borcanele să nu ia aer şi păstrezi în cămară.